VOOR IEDEREEN

waar heeft u hulp bij nodig?

Ondersteuning voor hulpverleners en mantelzorgers, waar heeft u hulp bij nodig?

In uw activiteiten als hulpverlener of mantelzorger kunt u ook met de vermogensrechtelijke zaken van iemand te maken krijgen. Dat wil zeggen: alles wat met de persoonlijke geldzaken te maken heeft van degene die u begeleidt; dus inkomsten, uitgaven, verzekeringen, belastingen, etc. En dat moet wel goed geregeld worden of blijven. Dit is meestal niet de voornaamste reden voor uw ondersteuning, maar het is wel heel belangrijk!

Deze taken vragen vaak veel tijd, die u er zelf niet in kan of wil steken. Elke situatie is ook anders, want persoonlijke geldzaken zijn voor iedereen anders geregeld. Ieder mens leeft zijn eigen unieke leven en de geldzaken moeten daarop afgestemd worden. Dit vraagt een persoonlijke benadering en veel inhoudelijke kennis met betrekking tot de (lokale) mogelijkheden en voorzieningen.

U kunt daarin ondersteuning krijgen zodat u zich kunt richten op waar u het beste in bent, het zorgen voor het welzijn van uw cliënten, buren of familieleden. Deze ondersteuning kan bestaan uit het ordenen en bijhouden van de administratie; maar ook het regelen van een belastingaangifte of het begeleiden van iemand naar schuldhulpverlening.

En deze begeleiding kan eenmalig, tijdelijk of duurzaam zijn, net waar de situatie om vraagt. ALTADOMO kan u helpen bij het zorgen voor andere mensen door u deze taken uit handen te nemen. Daarnaast kunt u voor de financiële hulp die u verleent ook advies en coaching krijgen.

U kunt de verantwoordelijkheid voor de geldzaken zelf nemen of overdragen aan een bewindvoerder. Een professioneel bewindvoerder legt verantwoording af aan de rechtbank die het bewind heeft ingesteld, goed geregeld dus! ALTADOMO is opgenomen in het register van professioneel bewindvoerders en voldoet aan alle kwaliteitseisen van de rechtbank.

Eventueel kunt u zelf ook bewindvoerder worden van een familielid of kennis, voor de wet heet dat 'familiair bewindvoerder'. Vul het contactformulier in voor meer informatie over familiaire bewindvoering, dan krijgt u dat gratis toegestuurd. 

Kortom: waar heeft u hulp bij nodig? ALTADOMO helpt u te helpen!

In een persoonlijk gesprek maken we kennis en wordt besproken welke ondersteuning het best bij uw situatie past. Uiteraard wordt een eventuele vergoeding altijd van tevoren besproken en met u afgestemd, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Vul het contactformulier in of neem telefonisch contact op voor een afspraak, graag tot ziens!